,,Micii pietoni’’

La Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ,,AURORA,,   Reşiţa a avut loc o întâlnire între elevii acestei şcoli şi reprezentanţii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.
Scopul acestei întâlniri a fost formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor .

În cadrul acestei acţiuni s-a desfăşurat  concursul ,,Micii pietoni’’ coordonat de prof. Semenica Racu, la care au participat elevii claselor a V a , urmărindu-se verificarea gradului de pregătire a elevilor în domeniul cunoaşterii şi respectării normelor rutiere.
Fiecare echipaj a avut de răspuns la câteva întrebări  legate de :
-rolul indicatoarelor rutiere şi obligaţiile celor cărora li se adresează;
-regulile de circulaţie care trebui respectate de biciclişti;
-comportamentul pe drumurile publice;
-locurile permise pentru jocurile copiilor;
-comportamentul în mijloacele de transport în comun.
De asemenea au fost prezentate diferite imagini cu comportamente pozitive şi negative  ale unor copiii pe drumurile publice, iar elevilor participanţi la concurs li s-a solicitat  să descopere greşelile comise  şi să precizeze  comportamentul corect în situaţiile date.

În încheiere, a venit rândul reprezentanţior  Serviciului Rutier de a răspunde la întrebările  elevilor  referitoare la  sancţiunile prevăzute de Codul Rutier.

1 2